"I hope English learning is not your New Year’s resolution. It should be your life’s resolution."
Angol Nyelvoktatás
  • "Hajni felsőfokú nyelvvizsgára készített fel. Pár óra alatt felmérte az aktuális nyelvtudásom szintjét és az erősségeimet, ezt követően részletesen elmondta, hogy milyen lehetséges, különböző (kétnyelvű/ egynyelvű/ nemzetközi stb) nyelvvizsgák közül lehet választani és melyik miben tér el a többitől. Együtt kiválasztottuk azt a nyelvvizsgát , amire várhatóan a legeredményesebben feltudok készülni. Hajni minden órára felkészülten várt, célirányos feladatokkal és szókincsbővítő cikkekkel .Az órák pörgősek voltak és jó hangulatban teltek. Pár hónap, heti egyszer két órás felkészülési idő után Hajni azt mondta, hogy szerinte elértem a kívánt szintet és érdemes beadni a jelentkezést a vizsgára. Úgy érzem, hogy a vizsgára nyugodt szívvel mehettem, mert minden lehetséges témából felkészültünk. A vizsgám elsőre, szép eredménnyel sikerült! Legközelebb is Hajnit választanám és mindenkinek jó szívvel ajánlom azóta is!" S. Mariann
  • "Hajninál elfogadóbb, megértőbb és inspirálóbb tanárt nem ismerek. Rugalmas és személyre szabott óráinak köszönhetően mindhárom gyermekemet hozzásegítette az angol nyelv vizsgaszintű elsajátításához" Gy. Tünde
  • "Ismerősök ajánlották nekem Hajnit, azt mondták, hogy ha más nem, Ő biztosan fel tud készíteni a középfokú nyelvvizsgára. Nagyon kedves, nyugodt szenélyisége van. Amit felad házinak elvárja, hogy megcsináld, mert végül is magadért teszed. Esetleg, ha mégsem értesz valami, nincs probléma, elmagyaráz mindent érthetően, elmondja neki mi a módszere a különböző feladatokhoz. Nekem 1 hónap elég volt, hogy a Vele való munka gyümölcse a középfokú nyelvvizsga legyen. Ajánlom mindenkinek!" M. Krisztián
  • "Több külön tanárt is kipróbáltunk a testvéremmel a Hajni előtt, az egyikük segítségével még a nyelvvizsgát is megpróbáltam, sajnos sikertelenűl. Ekkor kerültem a Hajnihoz, aki megszilárdította az alapjaimat, és önbizalmat adott az újabb próbálkozáshoz. Hajni türelme és segítőkészsége nagyon sokat számított a felkészülés során, és mivel nagyon nyelvvizsgacentrikus tanár, a gyakorló feladatok közül, mindig a leghasznosabbat oldottuk meg. Ismerte a gyengéimet, és ezeket megerősítve segített hozzá a sikeres középfokú nyelvvizsgához." V. Enikő
  • "Tanárnővel, évekkel ezelőtt kezdődött a kapcsolatunk az alapfokú nyelvvizsgára való felkészüléssel. Mélyen eltemetett alapokkal rendelkeztem ugyan, de ő egyénre, RÁM, az én hiányosságaim fejlesztésére szabott oktatási tervet dolgozott ki - persze elvárva tőlem az önálló munkát is - így nagyon rövid felkészülési idővel (könnyedén) sikerült teljesítenem a vizsgát. Ezután jött az én következő akadályom, a középfokú szakmai nyelvvizsga. Ennek a célomnak az eléréséhez is kértem a segítségét. Ez még izgalmasabb volt, még többet beszélgettünk. Nem hallottam tőle soha, hogy „ezt már elmondtam…..”. Csak mosoly, jókedv, türelem és biztatás volt az arcán, ha hibáztam, kijavította. Egyre könnyedébb, felszabadultabb lettem, mertem, akartam, és képes voltam kimondani, kifejezni a gondolataimat ANGOLUL. Sikerült a vizsgám is, megkaptam a diplomám. Célom egyszer a felsőfokú nyelvvizsga, de most nincs időkorlát. Jelenleg pihenésképpen szinten tartjuk a megszerzett tudásom, izgalmas feladatokkal, olvasmányokkal, hallás utáni tesztekkel, értelmező, önálló gondolatok kifejezését segítő témakifejtős feladatokkal." A. Katalin

Nyelvtanulási ötletek

A hatékony nyelvtanulás alapja a rendszeres, napi szintű gyakorlás! Ez lehet zenehallgatás, filmnézés angolul vagy angol felirattal, olvasás (magazinok, internet, könnyített olvasmányok). Pár perce mindenkinek akad egy kis kikapcsolódásra!

Nyelvtanulást segítő eszközök

Nyelvtankönyv

Idejétmúltnak tűnhet egy-egy nyelvtankönyv használata, de annak, aki szereti jól begyakorolni a nyelvtani szerkezeteket, nagyon hasznos lehet. Rendkívül nagy a piacon található választék az angol nyelv esetében. A két alap típus a nyelvtani magyarázatok nyelvezetében különbözik: Vannak olyan nyelvtankönyvek, melyek magyar nyelven magyarázzák a nyelvtant és példamondataik még inkább segítik a világos megértést. Dohár Péter: Kis angol nyelvtan A nyelvtankönyvek másik típusa angol magyarázatokat tartalmaz, példamondatokkal. Magam ezt részesítem előnyben és használom nyelvtan tanításra. R. Murphy: English Grammar in Use

Szótár

Kezdőknek mindenképpen a kétnyelvű szótárt ajánlom, később már lehet egynyelvűt használni. A nyelvvizsgák miatt ajánlott a szótárhasználat már a kezdetektől fogva, hogy a tanítványok megszokják és gyorsan tudják majd használni a vizsga során.

Szókártyák

Névjegykártya méretű kártyákra lehet kifejezéseket, szavakat írni. Egyik oldalon magyarul, másik oldalon az idegen nyelvű jelentéssel, hogy aztán egész nap magunkkal vihessük a zsebünkben, és időnként rápillanthassunk. Lényege, hogy minél többször ránézzünk az adott szóra, kifejezésre, így segítve a megtanulást. A nyelvvizsgára való felkészülést is segíti több, ma már kapható kártyacsomag, melyek jól kombinálhatók különböző feladatokkal is. De saját magunk is gyárthatunk ilyeneket a nehezebben megjegyzett szavakkal, kifejezésekkel. Ezek megtanulását egy-egy felírt példamondat is segítheti. Tényleg praktikusak a méretük miatt ill. bármikor elővehetők, ha van öt percnyi időnk. Így megvalósítható a már korábban említett napi gyakorlás is. Tapasztalataim szerint ez egy rendkívül hatékony módja a szótanulásnak.

CD-k, DVD-k

Nagyon hasznos és fontos eszközei a nyelvtanulásnak, főleg azoknak, akik sok időt töltenek autóban, vagy tömegközlekedési eszközön. Nagyon hatékonyak, ha valaki nyelvvizsga felkészülés részeként használja őket, mert sokat javul velük a hallás utáni megértés, az ember füle szinte rááll az idegen nyelvre.

Újságok, magazinok nyelvtanulóknak

Szándékosan szeretnék itt reklámot csinálni Szalai Nóra 5 perc angol c. magazinjának, mert szerintem szuper! Én minden tanítványomnak ajánlom a cikkek elolvasását, majd angol beszámolóját a következő órára.

Internet

Rengeteg jó cikket, riportot találhatunk a neten. Kifejezetten ajánlom a BBC learningenglish.com oldalát. A youtube-on pedig a TED-es előadásokat.

Egynyelvű könnyített olvasmányok

A legnagyobb sikerélményt nyújtó könyvek, hiszen már egy kezdő is el tud belőle olvasni egy teljes történetet a maga szintjéhez mérten. A könyvön jelölik, hogy hányas szintű, hány szavas alapszókincset feltételez, így tudásunkhoz mérten tudunk választani.

Hangoskönyvek

A hangoskönyvek a teljes könyv felolvasott változatai. Nagyon hasznosak nyelvvizsga előtt állóknak, illetve a nyelvet nem túl gyakran használóknak, hogy nyelvtudásuk ne merüljön feledésbe.

Zenehallgatás

A zene szövegeinek megértése nagy örömet tud okozni a nyelvtanuláskor. Youtube-on javaslom szöveggel feliratozva hallgatni a dalokat, így könnyen értelmezhetővé válik egy-egy dal!

Tévénézés

Sorozatok, érdekes műsorok, filmek rendkívül jól fejleszthetik angol tudásunkat. Használhatunk hozzá angol feliratozást, hogy érthetőbb legyen.

Tel: +36 (30) 559-2914 | Email: | Sitemap | Designed by: Art of Business
Copyright © 2022 "KeepLearning" Minden jog fenntartva